Vrtići u Pirotu počinju sa radom 11. maja

07. maj 2020. 12:24 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Gradski štab za vanredne situacije grada Pirota, u skladu sa Instrukcijama u vezi postupanja predškolskih ustanova povodom otvaranja objekata za prijem dece u vreme epidemije Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja, kao i Zaključka Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 sa 22.sednice Vlade RS, na telefonskoj sednici održanoj 06. maja doneo je Zaključak kojim prestaje da važi Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pirota u delu zabrane rada Predškolske ustanove „ Čika Jova Zmaj"Pirot.

Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj" Pirot počinje sa radom 11. maja uz obavezno poštovanje sledećeg:

Svi zaposleni u Ustanovi koji počinju sa radom su u obavezi da se testiraju na eventualno prisustvo virusa COVID-19 7. i 8. maja, kako bi rezultati testiranja stigli blagovremeno pre početka rada ustanove.

U cilju sprovođenja preventivnih mera vezanih za COVID-19 07. maja biće urađena komplatna dezinfekcija svih objekata PU„ Čika Jova Zmaj" od strane Zavoda za javno zdravlje Pirot, kao nadležnog organa koji ima dozvolu od Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Roditelji su u obavezi da prilikom povratka deteta u predškolsku ustanovu dostave potvrde (za oba roditelja) da poslove obavljaju u sedištu ili drugim poslovnim jednicama poslodavca, kao i potvrdu lekara pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, ne stariju od sedam dana.

U cilju prevencije širenja virus a potrebno je pojačati higijenski nadzor u svim objektima PU uz primenu mera socijalnog distanciranja i mere dezinfekcije, kao ključnih u sprovođenju mera zaštite.

Odluka Štaba o početku rada vrtića LINK