Vladimir Ilić, Tigar ad: Čekajući UPPR, povećavamo proizvodnju i unapređujemo uslove rada

05. februar 2021. 12:26 Privreda Pirot Plus Online

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije Tigar ad, u nedavnom razgovoru za Portal Plus online rekao je da je prvo ročište za usvajanje Unapred pripremljenog plana reorganizacije - UPPR zakazano za 4. april.  Izvesno je da se radi o dokumentu koji je od značaja za dalje poslovanje fabrike, ali i bitan u nastojanjima da se Tigar ad pripremi za privatizaciju.

Kompanija Tigar proglašena je primerom dobre prakse u domenu radnih uslova, odnosa prema zaposlenima, sistema menadžmenta, zaštite bezbednosti i zdravlja na radu. 

U Fabrici Obuće, uz pomoć inostranog kupca, znatno su unapređeni radni uslovi zaposlenih, smanjena je mogućnost povrede na radu, a samim tim kompanija je stekla prednost na lokalnom i međunarodnom tržištu. 

Direktor Ilić uvek ističe da se dobri rezulltati ostvaruju zahvaljujući, ne samo dobroj poslovnioj politici menadžmenta, već i kvalitetnim i marljiovim radom Tigrovih radnika. Dodajemo, da su u svetu poznati radnici Tigra  decenijama, njihov rad, obučenost, pripadnost fabrici!

Obezbeđena je svojevrsna generacijska smena radne snage, jedan broj radnika, uglavnom starijih, dobrovoljno je otišao iz kompanije uz naknadu iz budžeta Republike, a na njihovo mesto došli je oko tri stotine obučenih mladih radnika, koji su postali stožer proizvodnog procesa. Ceo naš sistem broji oko 1.200 radnika, od toga proizvodnih je oko 800. I dalje postoji problem velikog broja radnika u administraciji, i gledamo da pronađemo rešenje i za njih. Prosečan iznos zarade, koje se sada isplaćuju redovno, je oko 45.000 dinara, rekao je Ilić

Bilo je pitanja radnika koji imaju ugovore o privremenim i povremenim poslovima. Evo šta je direktor Ilić odgovorio

Kompanija Tigar ad i generalni direktor Vladimir Ilić, u godini jubileja, dobitnici su Velike nagrade i priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi "Staratelji za stoleća".