Visoka škola strukovnih studija realizovaće „Tempus“ projekat

11. septembar 2012. 12:06 Društvo Pirot Plus Online

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača uključena je u „Tempus“ projekat čija će realizacija početi 15. oktobra. Prema rečima Danijele Vidanović, direktorke škole, reč je o značajnom projektu koji se između ostalog odnosi na modernizaciju univerziteta i jačanje inovativnog potencijala okruženja.

-Suština projekta je umrežavanje stručnih škola odnosno standardizacija načina rada u svim školama tog tipa. Reč je povezivanju škola na Evropskom obrazovnom prostoru. Za nas je to važan projekat koji će ujedno obezbediti i značajna sredstva, primera radi 20 hiljada evra predviđeno je za nabavku nastavnog materijala, za naš budžet to su velika sredstva-kaže Vidanovićeva.

Projekat će trajati tri godine i finansiraće ga Belgijska i Nemačka vlada.U ovom konkursu odabrano je ukupno 13 projekata sa učešćem visokoškolskih institucija iz Srbije. Ukupna vrednost odobrenih projekata koji će se finansirati iz budžeta za učešće Srbije u Tempus programu iznosi oko 6,3 miliona evra.

Vidanovićeva kaže da je škola ispunila sve uslove za dobijanje akreditacije i da očekuje da i to pitanje do kraja meseca bude rešeno.

-Konkursnu proceduru smo definisali, nezvanično saznajemo da je škola ispunila sve kriterijume. Zvanično očekujemo do kraja septembra dozovlu za rad kako bi školska godina počela na vreme-dodaje Vidanovićeva.