Video lavirint: Piroćanci ne krećite za vikend u Grčku. Ako morate onda samo noću, poručili naši sugradjani!!

29. jun 2019. 18:00 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Poštovana redakcijo,

Mi smo vaši stalni slušaoci, a čitamo i vaš portal svaki dan jer tako saznamo šta se dogadja u Pirotu.
Pišemo vam iz Gčke, tu smo na Halkidiki. Želimo da obavestimo naše Piroćance, da im damo savet da ne bi doživeli to što smo mi juče na putu od Pirota do Soluna i dalje.

Pošli smo iz Pirota, nas tri porodice u sedam ujutru, u petak. Na Gradini su naši super organizovani, prošli smo brzo. Rade više kolona.

Na bugarskoj strani, sporije, a i to smo navikli. Kad prodjete granicu, odmah levo kupite vinjetke za 7 dana 15 leva, za mesec dana duplo. Dobro i to smo prošli. Kroz Bugarsku nema problema. Ne prolazi se više kroz Blagojevgrad. Napravili smo pauzu u klisuri pored reke. Sipali smo plin na Šelovu šumpu, tu još malo odmorili...

Kad smo prošli Sandanski, posle nekolko kilometra nismo mogli da verujemo. Ispred nas hiljade automobila! Čovek koji radi desno na pumpi rekao nam je da se u petak, subotu i nedelju ovako čeka do granice po dva sata. I tako je bilo. Sve kolone pune, automobili se ubacuju, guraju se i šleperi. Stani kreni, stani kreni, tako smo, na 40 stepeni vozili od dvanaest do dva i nešto.

E tada još veća muka. Izmedju Bugarske i Grčke su uske trake, ima ih dve tri, a tu pored nas i šleperi. U te trake po četiri pet kolona. Taj prostor do prelaza gde udaraju Bugari i Grci pečate, vozili smo se još dva sata.

U Grčku smo ušli, posle četiri.

Sve je dobro bilo dok nismo prolazili pored Soluna. Ponovo kolone. Solunci za vikend idu na more. Ponovo stani kreni sve dok nismo skrenuli za Halkidiki.

*Solun

U mesto na 40 km od Soluna stigli smo oko šest - Putarina za Grčku je 2,40 evra.

*Od Soluna

Tamo gde smo došli bili su pre nas neki naši prijatelji Piroćanci. Čuli smo se, oni su u povratku isto čekali dva sata da prodju iz Grčke u Bugarsku.

Pišemo vam da vam pomognemo.

Ne polazite za Grčku za vikend. Nikako! Kako je moguće da dve zemlje koje su u Evropskoj uniji imaju prelaz koji ne može da primi veću kolonu. Da su izašla dva policajca i napravila red ko kada da prolazi, ne bi se ovako mučili. Njima teško, 40 stepeni, a kako je nama sa malom decom.

Poslušajte nas. Ne polazite za Grčku za vikend i ne krećite iz Grčke za vikend. Ako i krećete, podjite noću oko dvanest. Isto tako, iz Grčke rano.

Molimo vas da objavite naše pismo, jer znamo da će mnogi naši Piroćanci koje znamo i ne znamo krenuti ovamo! Moj prijatelj u drugim kolima je snimao, a i izlazio da vidi šta se dogadja.

Objavite ako odgovara.

Pozdrav tri porodice

Piroćanci