Veliki uspeh naših gimnastičarki! Učenice Osmog septembra, prvaci Školske olimpijade, Milica Golubović iz ove škole osvojila srebrnu, Nadja Panić iz Ekonomske škole bronzanu medalju!

29. mart 2018. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Drugog dana Državnog školskog prvenstva u Pirotu za učenice osnovnih i srednjih škola u sportskoj gimnastici, učenice našeg Grada postigle su zapažene rezultate.

U kategoriji I-IV razred ekipa OŠ "Vuk Karadžić" u sastavu Dajana Živković, Luna Jordanović, Helena Manić i Iva Stojanović zauzela je 4.mesto.

Mila Nikolić učenica OŠ 8.Septembar zauzela je visoko pojedinačno 5.mesto gde je za 0.1 bod ostala bez bronzane medalje.

U kategoriji V-VI razred postignut je najveći ekipni uspeh u ženskoj školskoj gimnastici , ekipa OŠ "8.Septembar" u sastavu Milica Golubović, Nikolina Ilić,Milica Mladenović i Mila Đurić postigla je izuzetan uspeh, postale su prvaci Školske olimpijade osvojivši zlatne medalje.

Milica Golubović osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji 36 gimnastičarki .

U kategoriji VII-VIII razred ekipa OŠ "Vuk Karadžić" u sastavu Emilija Nikolić, Mila Simonović i Lea Stefanović osvojila je 4.mesto ekipno.

Emilija Nikolić je zauzela visoko 8. pojedinačno mesto .

U kategoriji srednjih škola učenica Ekonomske škole Nađa Panić osvojila je bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji.

Pohvale i priznanja za organizaciju Državnog školskog prvenstva u Pirotu stigle su od stručnih lica iz Saveza za školski sport Srbije i Gimnastičkog saveza Srbije. Gimnastički školski sport Pirota na ovom takmičenju postigao je najveće i najznačajnije pojedinačne i ekipne rezultate i napravio sjajnu uvertiru za predstojeću Školsku olimpijadu 2020.god koja će biti održana u Pirotu

Foto Ilija Pejčić