Većina javnih radova realizuje se u selima

16. april 2014. 10:59 Lokalna samouprava Pirot Plus Online


Od 24 projekta javnih radova koji su odobreni na konkursu lokalne samouprave, 18 će biti realizovano u seoskim mesnim zajednicama. Sreten Savov, član opštinskog veća zadužen za rad mesnih zajednica u izjavi za Portal Plus online, kaže da je to izuzetno značajno za ova sela, s obzirom da će na ovakav način, putem javnih radova, s jedne strane uposliti ljude, ali i rešiti odredjene infrastrukturne probleme.


- Na realizaciji ovih poslova biće angažovana 44 lica, od ukupno 55. Takodje više od 80 odsto ukupno predvidjenih sredstava nameneno je za realizaciju ovih projekata, od 4,7 miliona za seoske mesne zajednice predvidjeno je 3,7 miliona dinara, kaže Savov.


Savov je istakao pojedine seoske mesne zajednice koje su posebno angažovane, da u saradnji sa lokalnom samoupravom reše svoje probleme


- Veoma su aktivni u Sopotu, Vojnegovcu i mnogim drugim selima naše opštine. Medjutim često se dešava da i pored sve dobre volje, nismo u mogućnosti da reagujemo, je prolem postoji i kada su imovinsko pravni odnosu u pitanju, posebno kada je reč o objektima nekadašnjih zemljoradničkih zadruga. Biće nastavljeni i radovi na uredjenju seoskih ambulanti, ističe Savov.


Planom rada Kancelarije za saradnju sa mesnim zajednicama utvrdjene su aktivnosti do kraja godine. U oktobru će biti prikupljeni novi zahtevi mesnih zajedice na osnovu kojih će se napraviti plan rada za narednu godinu, koji će obuhvatiti i aktivnosti svih javnih preduzeća na području Opštine.