Vaša pisma! Staro Tigrovo naselje, sokaci u Takovskoj plivaju na kiši; Barje Čiflik, podzemne vode

22. jun 2021. 11:44 Gradska hronika Pirot Plus Online

Gužva, ne stignemo na vreme da objavimo sve vaše mejlove. Evo dva koja su čekala. Teme su interesantne.

Staro Tigrovo naselje

G... A....

Poštovani,

pratim vesti i dešavanja u našem gradu putem vašeg portala. Vidim i da se tu objavljuju problemi koje građani imaju. Odatle ideja i da vam ja pošaljem neke od problema u starom tigrovom naselju. 

Što se tiče sokaka u Takovskoj više puta ste objavljivali slike nakon kiše, ali do rešenja problema nije došlo. Stanovnici ovog sokaka su se i zvanično obratili gradu ( još 2017. godine ) ali odgovora nije bilo.

Šaljem i fotografije ruiniranog dečijeg igrališta jedinog u ovom delu grada. Deca Tigrovog naselja su sakupila potpise i zvanično se obratila gradu, ali odgovora nije bilo.

Video sam i vest u vezi predloga za sadnju stabala u gradu. Odmah tog dana je poslat mejl Komunalcu ali odgovora nije bilo.

Više puta smo probleme prijavljivali i putem aplikacije za mobilni telefon, ali...

  Ponekada je dovoljno da objavimo vaša pisma, da odgovorni vide I reaguju. To čini većina njih.

 Ovde ima nekoliko problema.  Već od sutra krenućemo redom. Hvala  vam!

,...............................................................................................

Barje Čiflik

M....A...

Postovani pozdrav,

Najpre da vam se zahvalim na pozrtvovanom izvestavanju o aktuelnim problemima u gradu I selima.

Smatram da se zahvaljuci vasem izvestavanju neki od problema pocnu I tretirati I otklanjati.

Zelim da vas zamolim, da prilikom vaseg sledeceg razgovora sa gospodinom S.Svilarevim , upitate da li je upoznat sa problemima podzemnih voda u selu Barje Ciflik, I da li je planirano tretiranje tog problema?

Problem je narocito izrazen u gornjem delu selu, gde su pojedini podrumi potopljeni I do juna meseca (u zavsinosti od zime/proleca , odnosno kolicine padavina)

Ja sam moj podrum tretirao jakom hidro izlocijom, I delimicno! ( zasto Kazem delimicno videcete na slikama mog podruma iz januara, tad su komsije imale vodu 30cm) resio problem, ali nisu svi u finansijskoj situaciji da uloze 3000e za resavanje tog problema.

Jedan od razloga jeste I zapustenost odvodnih kanala koji su postojali ( ispade da su nasi stari bili pametniji od nas dosta po tom pitanju, ili vredniji??) , ali takodje I kisnica koja nema gde da ode pravi velike probleme.

Pa, vezano za postavljanje kisne kanalizacije u selu Izvor, interesuje me da li slicni projekat moze da se uradi I selu Barje Ciflik?

\Inace , I samo korito Rasnicke reke je u takvom stanju, da se vrlo cesto stvaraju “brane” od balvana I granja , pa se prilikom jacih padavina reka izlije ( zadnja slika- januar 2021)

Kanal jeste ciscen ( pre 10tak god- posle jedne poplave), vrbe kojih ima najvise su isecene…… I to je kraj,… nema preventivnog odrzavanja, niko ne prati stanje I intervenise po potrebi, smatram da je to I jeftinije I lakse.

 I jos jedna stvar, na nekim od prethodnim izbora je obecano da ce se put B.Ciflik- Pirot osvetliti , I RADJENO je pre 4god, ali do pola puta. Na zadnjim izborima niko to nije pominjao, da li treba da cekamo naredne izbore I jos jedno obecanje da bi se put osvetlio?

 Pokušavali smo da danas razgovaramo sa Zoranom Nikolićem. Dobili smo informaciju da je  zauzet. Slaviša Svilarov je na kratkom odmoru. Od ponedeljka. Sakupilo se dosta pitanja za obojicu.