VAŠA PISMA! Petarde i topovski udari

25. decembar 2020. 09:50 Stavovi Pirot Plus Online

Poštovana redakcijo,


Obraćam vam se u nadi da će objave sa vašeg portala stići do većeg broja ljudi i na taj način skrenuti pažnju i podići svest o situaciji koja nije nimalo zanemarljiva.


Naime, svi smo svedoci, da kako nam se bliže predstojeći novogodišnji praznici , sve češće možemo čuti odjeke raznih petardi, topovskih udara i raznih drugih pirotehničkih sredstava, koji nimalo nisu prijatni.


Najobičnija šetnja kejom, mestom koje treba da služi za opuštanje, postala je stresna i za nas, odrasle ljude, a o deci i kućnim ljubimcima i da se ne govori. Stresna, zato što se sa svih strana čuju odjeci topovskih udara, a neretko vidimo da su upravo maloletnici ti koji ih bacaju.


Pa je moje pitanje ko se bavi ovakvim dešavanjima, koja očigledno spadaju u remećenje javnog reda i mira i regulisana su istoimenim zakonom?


Da li je to policija, jer, koliko sam upućena, u našem gradu ne postoji komunalna policija?

Ako je ovo u nadležnosti policije zašto ih nigde nema? Ne pamtim da sam ikada u životu videla patrolu na keju, a valjda je posao policije, koju svi mi plaćamo, da se brine o bezbednosti i sigurnosti svojih građana.


Takođe, da li roditelji te dece znaju šta njihova deca rade kada izađu iz kuće? Ko im kupuje petarde, ako to nisu roditelji, ili još bolje pitanje ko im prodaje iste, jer je valjda zabranjeno prodavati pirotehnička sredstva maloletnim licima?


Verujem da nisam jedina osoba kojoj ovo smeta i koju ovo uznemirava, pa se nadam da ćemo na ovaj način dobiti neke odgovore, kao i skrenuti pažnju roditeljima da malo pripaze na ponašanje svoje dece, jer se pre svega mogu povrediti pa zatim i sve ostalo gore pomenuto.


Srdačan pozdrav.


I.H.M.