VAŠA PISMA! Ljudi, otvorite dvorišta škola tokom raspusta, da se deca igraju!

13. jun 2023. 10:27 Stavovi Pirot Plus Online

z...69 

S obzirom da na vaše reportaže i izveštaje nadležni reaguju molim još jednom anonimno za pomoć.

U nedelju sam slučajno prolazeći parkingom pored škole Vuk Karadžić video grupu dečaka koji su preskakali ogradu škole kako bi na terenu u dvorištu igrali fudbal i tom prilikom rizikovali da se neko od njih povredi na šiljcima ograde.    Molim vas da apelujete na nadležne da se škole otključaju i otvore dvorišta i sportski tereni u okviru škola kako bi deca mogla da se igraju i na pravi način bave sportom.

Kasnije sam prolazeći pored škole 8.septembar video sličnu situaciju. Zaista je puno uloženo u sportske terene i oko škola i uopšte u gradu ali je žalosno ako sve to bude celo leto zaključano da ne može da se koristi i da deca rizikuju da se povrede kako bi odigrala basket, fudbal ili odbojku.
 Unapred zahvalni sugrađanin bivši sportista 

.........................................................................................

Poštovani, podsetili ste me na detinjstvo. Kada smo bili klinci, fudbal smo igrali u Školi Vuk Karadžić, tadašnjoj Učiteljskoj, a ponekada "gostovali" u tadašnjoj Školi Pavle Krstić ( gde su igrali Torpedo i Santos ).

Bile su to generacije zaljubljene u loptu. Stariji se sećaju utakmica u Školi Vuk Karadžić, kada bi šetači svraćali da gledaju interesantne mečeve. Imali smo i nazive ekipa. Torpedo ( Gec, Šilja, Cena, Pujka ) Senjak ( Sika, Lola, Mija Prpac...) Kasarinac( Joca , Džadža, ) Paun ( Milan, Boža, Neša, Ratko Giljen, Boka )  Kari, Santos ( Šuleja, Džomba, Mika Faćir, Kamara, Monja, Felja ).

 I ništa školama nije falilo. Doduše nisu bile ovako ogradjene, tereni su bili betonski, negde zemlja...

  Igrali smo i u dvorištu Gimnazije, a kasnije I na Omladinskom stadionu dok je bila šljaka.

  Zašto vam ovako odgovoram. Zato što je to bilo divno vreme I verujem da bi ovi ljudi, neki su nažalost pokojni, mogli deci da pričaju i da ih pokrenu da "igraju loptu" kako smo to mi govorili.

 Predlažem direktorima, da sada za raspust , ili makar za vikend otvaraju dvorišta škola, recimo od 10 : 13h I popodne od 17-20h, kako bi se deca igrala.

 I ne samo fudbal, sada imaju uslove I za druge sportove.

 Pogotovo na Omladinskom stadionu. Koji je očigledno stigao kasno, s obzirom da su zabranjeni ligaški mečevi na otvorenom. Neka onda budu makar za rekreaciju!

 Eto, poštovani, ovo je u prilog vašeg predloga.

Da vidimo da li će biti tako, utoliko pre što su sada I sva dvorišta osvetljena.

 Hvala za ideju! Javite se i drugi put !