Uspeh pirotskih gimnastičara na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu

03. decembar 2018. 07:15 Sport Pirot Plus Online

Na Apsolutnom prvenstvu Srbije u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici održanom u Novom Sadu u subotu 1.decembra prvog dana u višeboju GK Soko je zauzeo 5. mesto u ženskoj konkurenciji odmah iza SD Vojvodina, GK Niša, Spartak Subotica i GK Beograda.

Žensku ekipu GK Soko činile su: Nadja Panić, Emilija Nikolić, Milica Golubović, Nikolina Ilić i Mila Nikolić dok se u pojedinačnoj konkurenciji nadmetala najmladja gimnastičarka Dajana Živković. Dobrim vežbama Nadja Panić je izborila plasman na nedeljnom finalu po spravama na gredi i kao rezerva na ostalim spravama. Mesta rezervi u finalu izborile su i Mila Nikolić i Emilija Nikolić. Ovo je trenutni maksimum GK Soko u Apsolutnoj konkurenciji. Čestitke klubovima koji si ispred nas trenutno.

U muškoj sportskoj gimnastici GK Soko je imao ekipno tri predstavnika Nemanju Manića, Andriju Petrovića i Andreja Dolića. Ekipa je bila oslabljena odsustvom povredjenog Mihajla Miloševića. Pirotska ekipa je zauzela 6. mesto ekipno u Srbiji gde je Nemanja Manić rezerva na nekoliko sprava što predstavlja uspeh samo po sebi. Čestitke svim našim takmičarima na prikazanim vežbama i plasmanima gde se iz godine u godinu na ovom takmičenju vidi jasan napredak.

Na finalu po spravama koje je održano u nedelju 2.decembra u Novom Sadu Nađa Panić je na dvovisinskom razboju zauzela 6.mesto a na finalu na gredi 7.mesto u Apsolutnoj seniorskoj konkurenciji. Nemanja Manić zauzeo je 8.mesto na vratilu i ponovio prošlogodišnji uspeh na ovoj spravi. Sam ulazak u finale po spravama predstavlja veliki uspeh i trenutni maksimum naših takmičara u Apsolutnoj konkurenciji .

Čestitke svim našim takmičarima i takmičarkama koji su naš klub i Grad Pirot reprezentovali na pravi način.

Tekst i slike: GK Soko