Unapredjenje vodosnabdevanja na području grada

08. februar 2013. 13:59 Gradska hronika Pirot Plus Online

JP "Vodovod I kanalizacija" I pored nepovoljnih vremenskih prilika, nastavlja radove na postavljanju kanalizacione mreže u Poljskoj Ržani. Zoran Nikolić, direktor Vodovoda kaže da su radovi manjeg obima, ali da se odvijaju u kontinuitetu. Uskoro se očekuje realizacija još dva manja, ali vrlo značajna projekta iz oblasti vodosnabdevanja

- Projekti su manje vrednosti, ali od velikog značaja za potrošače u naseljima Prčevac i Berilovac. U Prčevcu će biti unapredjeno vodosnabdevanje, izgradnjom manjeg rezervoara pijaće vode. U Berilovcu će biti rešen problem korisnika u višim delovima naselja koji u letnjem periodu imaju problema sa vodosnabdevanjem, kaže Nikolić

U toku su aktivnosti na realizaciji I kapitalnih projekata vezanih za programe KfW-a kada je u pitanju zamena azbestnih cevi I izgradnja generalnog prečistača otpadnih voda.

- U saradnji sa Direkcijom za izgradnju pokušavamo da dodjemo do najpovoljnijeg rešenja za lokaciju postrojenja generalnog prečistača otpadnih voda. To je veliki problem, a mi imamo oko petnaestak dana da nadjemo najpovoljnije rešenje. Nadam se da ćemo u tome uspeti, jer se radi o višemilionskim sredstvima, skoro 8 miliona evra i da će se Pirot naći u grupi gradova, pored Čačka, Zaječara i Jagodine, koji konkurišu za ta sredstva, kaže direktor Nikolić.

Direktor Vodovoda ističe da su rezerve pijaće vode na optimalnom minimumu, usled smanjenih atmosferskih padavina, naročito snega.