Ulice su prohodne za saobraćaj

12. decembar 2012. 15:25 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Sneg pojačanog intenziteta koji je padao tokom noći nije prouzrokovao probleme u saobraćaju. Sve ekipe JP „Komunalac“ angažovane su na čišćenju snega tako da su ulice očišćene od snega i prohodne za saobraćaj. Nada Avžner, direktorka Komunalca kaže da su sve ekipe angažovane prilikom prvih padavina

-Mi smo tretirali određene ulice već prilikom prvih padavina. Čistimo sve ulice u gradu, a za delove pod behatonom koristimo tečni kalcijum. Sve ekipe Komunalca na terenu su i noću i danju. Radnici iz jedinice gradska čistoća, zelenilo, trnapsort sada su svi angažovani na na zimskim zadacima, u upotrebi su kamioni i raonici i grad će se redvono čistiti. Mi smo na raspolaganju i sve što možemo činimo sa raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom –kaže Nada Avžner.

Avžnerova dodaje da je pored čišćenja deonica na Kružnom putu, deo mehanizacije angažovan i na čišćenju putnih pravaca prema selima.

-Intervenišemo i na putevima ka selima, ekipe su na terenu, kompletno čistimo sve one deonice do kojih može doći mehanizacija. Ukoliko je potrebno radiće se i tokom noći. U saglasnosti sa Direkcijom za izgradnju poslali smo i mehanizaciju prema staroplaninskim selima – kaže Avžnerova.

Prognostičari predviđaju snežne padavine u priodu od 16. do 18. decembra, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, kao i u periodu između 21. I 29. decembra.