Ukoliko savlada Berata Jakupija iz Makedonije, Uroša Mijalkovića u subotu u 2. kolu Premijer lige u Japanu, čeka Ivan Kvesić Hrvatska, trenutno drugi na svetu!

06. septembar 2019. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Takmičemnja u Premijer ligi, najvećoj svetskoj karate manifestaciji, posle Olimpijade i Svetskog prvenstva, ulazi u drugu fazu. Na redu je Tokijo, potom slede Moskva, Madrid...

Uroš Mijalkiović, jedan od najboljih srpskih klaratista otputovao je u Tokijo gde će sutra izlazi na tatami.

Žreb ponovo nije bio na strani našeg šampiona.

U prvom kolu Uroš Miljaković će se boriti sa makedonskih reprezentativcem Jakupi Beratom. Ukoliko pobedi Berata, Mijalkovića u druigom kolu čeka jedan od najboljih svetskih karatista, Hrvat Ivan Kvesić, koji je rangiran u prvih pet karatista na svetu u ovoj kategoriji. Mijalković je u drugoj grupi gde su i Aleksandar Alijev Rus, Jildanov Danijar iz Kazahstana.

Nenad Djordjević kaže da će njegovom takmičaru biti veoma teško u Japanu.


  • Makedonac je odličan karatista. Ipak, očekujem da Uroš prodje prvo kolo. Meč sa Kvesićem, biće pravi sudar dva šampiona. Sve borbe njih dvojice do sada bile su ravnopravne. Protivnici se znaju dobro, tako da će odlučivati sitni detalji. Uroš je trenirao sanirajući povredu. Otišao je u Japan sa mnogo nade i želje da se probije u završnicu. Da li će uspeti, čekamo subotu. Borba će po kineskom vremenu početi oko 13,30 h. Po našem u subotu ujutru u 7,30 h.


Inače, u Tokijo su stigli svi najbolji karatisti na svetu. Premijer liga je prilika da se osvoje bodovi koji će takmičarima doneti učešće na Olimpijskim igrama !

Medju najpoznatijima su Andri Torošanko Ukrajina, Araga Ruitaro Japan, Valeri Čobatar Ukrajina, Aktaš Ugur Turska ...