Ugovor sa grčkom firmom o korišćenju puteva

27. septembar 2013. 09:34 Dimitrovgrad Pirot Plus Online


Na sednici Opštinskog veća SO Dimitrovgrad razmatrane su značajne tačke za funkcionisanje lokalne samouprave u narednom periodu. Dragan Mančev, predsednik SO Dimitrovgrad u izjavi za portal Plusonline kaže da je na sednici, izmedju ostalog, doneta odluka da opština Dimitrovgrad sklopi ugovor sa grčkom firmom Terna, koja je angažovana na izgradnji tunela na području opštine, na osnovu kojeg će naplaćivati korišćenje lokalne putne infrastruktre ovom preduzeću. Ugovorom će biti definisane i trase kretanja teške mehanizacije grčke firme na području opštine.


- Imali smo izuzetno negativna iskustva sa austrijskom Alpinom, koja je svojom mehanizacijom umnogome uništila postojeću infrastrukturu, tako da sada želimo da to predupredimo. Na sednici Opštinskog veća razmatran je i predlog odluke o Opštinskom pravilniku za dodelu studentskih stipendija. Broj ovih stipendija biće povećan sa 25 na 35. Utvrdjen je način dodele, tako da će u ukupnom broju bodova materijalni aspekt učestvovati sa 65 odsto, preostali bodovi dodeljivaće se na osnovu uspeha studenta, kaže Mančev.


Sednica SO Dimitrovgrad biće održana, najverovatnije krajem oktobra, s obzirom da će se na dnevnom redu naći i rebalans opštinskog budžeta, koji je u pripremi.