Udruženje Integra uređuje MZ Slavinja

30. maj 2014. 08:29 Društvo Pirot Plus Online

Među projektima koji se finansiraju sredstvima lokalnog budžeta u okviru javnih radova je i projekat udruženja Integra koji se realizuje u cilju razvoja turizma u selima Visoka, kaže Jelena Nešić, iz Udruženja. Ovo je druga godina kako udruženje učestvuje u javnim radovima, i Nešićeva smatra da su oni odličan način za uređenje prostora između ostalog i u selima.

-Prošle godine radili smo na uređenju sela Dojkinci, ove godine je to selo Slavinja a povodo je da se sačuvaju prirodne lepote i omogući bolji boravak na selu. Ovo je način da opština stimuliše građane da se uljuče i zajedno realizuejmo projekte. Uradili smo česmu u centru sela, sa letnjikovcem, tako da bude primamljivo za prolaznike. Meštanima sela omogućili smo dovod vode, iskopavanjem kanala i tako smo omogućili da imaju kvalitetnu vodu za piće-kaže Nešićeva.

Zavšetak radova na ovom projketu očekuje se za nedelju dana, angažovana su tri lica sa evidencije NSZ, što je kaže Nešićeva, sasvim dovoljno da se ovaj posa o završi. Vrednost projekta je 267 hiljada dinara .