U Tehničkoj školi zadovoljni uspehom učenika

14. novembar 2013. 07:23 Društvo Pirot Plus Online

U Tehničkoj školi analiza uspeha posle prvog klasifikacinog perioda pokazuje da su učenici ostvarili zadovoljavajuć uspeh. Aca Božić, direktor škole, kaže da je mali broj učenika dobio opomenu i ima mogućnost da popravi uspeh do polugodišta.

-Polovina učenika nema opomenu, dok četvrtina ima po jednu. Mogu da kažem da su po uspehu odeljenja u svim razredima dobra. Generalno prvi razred uvek bude najbolji i što se tiče uspeha i izostanaka. Sa najboljim supehom bez ijedne opomene je odeljenje III7 to je prva generacja odeljenja elektrotehničara za elektroniku na vozilima iza toga odeljenje I1, prva generacija ogleda elektrotehničara za informacione tehnologije iz četvrtog razreda maturanti tehničari mehatornike, zatim u prvom razredu tehničari drumskog saobraćaja i tehničari za kompjutersko upravljanje – kaže Božić.

Kada je reč o izostancima učenika, Božić kaže, da je do pre tri godine prosek izostanaka po učeniku bi deset časova dok je taj broj sada 13 izostanaka po učeniku.

-Poslednje tri godine smo tu negde oko 13 izostanaka po učeniku, u poređenju sa školama u Srbiji to je ispod proseka. Bićemo zadovoljni kad to svedemo ispod deset izostanaka po učeniku. I tu ima odeljenja gde se slabo odsustvuje u prvom i u drugom razredu to su odeljenja sa četiri do pet izostanaka po učeniku. Najviše izostaju maturantii tu ćemo morati u saradnji sa roditlejima da preduzemmo neke mere – kaže Božić