U Sofiji održan Poslovni forum

19. septembar 2013. 10:58 Privreda Pirot Plus Online

Načelnik PUO Aleksandar Ćirić, prisustvovao je juče u Sofiji Poslovnom forumu, kao član državne delegacije koju je predvodio predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Forumu, koji je organizovan u cilju jačanja prijateljstva i regionalne saradnje, prisustvovalo je 30 privrednih subjekata iz Srbije I preko 100 iz Bugarske.


Forumu je prisustvovao i Dragan Kostić, predsednik Regionalne privredne komore Niš i direktor Slobodne zone. Kostić u izjavi za Portal Plusonline kaže da su na jučerašnjem poslovnom forumu, postavljene polazne osnove za formiranje Srpsko-bugarske privredne komore.


- Taj projekat će dati prve pozitivne efekte za nekoliko meseci, jer će se u tom roku formirati kancelarije ove privredne komore u Pirotu i Sofiji. Njihov zadatak biće omasovljenje članstva i olakšavanje kontakata izmedju bugarskih I srpskih kompaniji. Kao i svaka Komora ona će raditi na promociji kompanija članica, kao i na unapredjenju njihove medjusobne saradnje, kaže Kostić.


Podizanje saradnje, koja je i pored toga bolja nego ikada u istoriji dve zemlje, na viši institucionalni nivo, stvoriće bolje uslove za razvoj biznisa, istiće Kostić.