U ponedeljak na Deponiju dovezeno 435 tona otpada

03. jul 2013. 12:53 Gradska hronika Pirot Plus Online

Članovi Opštinskog veća na današnjoj sednici usvojili su predlog Komunikacionog plana Regionalne sanitarne deponije kao dela strategije upravljanja komunalnim otpadom na području Okruga. Zoran Stanković, direktor Deponije kaže da sa usvajanjem ovog dokumenta i od strane odbornika lokalnog parlamenta počinje nova faza u razvoju ovog javno-komunalnog preduzeća.


Predstavnici Regionalne sanitarne deponije i lokalnih samouprava u Delegaciji Evropske unije prisustvovaće sutra sastanku na kome će biti prezentovani preliminarni rezultati izveštaja revizone grčke firme, koja je nedavno posetila našu deponiju, kaže Stanković.


- To je za nas od izuzetnog značaja, zbog daljih investicionih ulaganja i povlačenja sredstava, jer ono što je u izveštaju istaknuto kao prioritet na tome će se i raditi u narednom periodu. Jer sa odredjenim investiconim ulaganjima umnogome može da se unapredi rad same Deponije, a izveštaj revizorske kuće će nam pokazati na šta treba obratiti posebniu pažnju, kaže Stanković.


Svakodnevno se povećava količina otpada koje se sa starog smetlišta, na potezu buduće nove fabrike Tigar tyres-a dovozi na Regionalnu deponiju. U ponedeljak su na deponiju dovezene rekordne količine. Stanković kaže da je sa ove lokacije dovezeno 300 tona smeća, a istog dana sa područja sve četiri opštine takodje rekornih 135 tona otpada


- Mi smo zadovoljni činjenicom da negde, na neprikladan način odloženo smeće i otpad dolazi kod nas, jer se samo na Sanitarnoj deponiji otpadom upravlja na propisan način, bez negativnih uticaja na životnu sredinu, kaže Stanković.