U Pirotu tokom dana slaba kiša, do ponedeljka suvo i toplije !

21. septembar 2016. 07:21 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji će biti svežije, umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ocekuju se uglavnom u centralnim i južnim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar, slab i umeren, u planinskim predelima i jak, zapadni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 12 do 18, najviša od 20 na severu do 25 stepeni na jugoistoku.

Vetar slab do umeren, zapadni i jugozapadni, posle podne severozapadni. Najniža temperatura oko 16, najvisa oko 20 stepeni.

U sredu i četvrtak na severu i zapadu suvo, a u ostalim predelima umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim u većini mesta pretežno sunčano.

Krajem perioda naoblačenje mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Temperatura ispod prosečnih vrednosti.

Stevan Aleksov , iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je podatke zabeležene u 10 časova : temperatura 12 stepeni, P=964;Vlaga 95%, Tiho bez vetra ; Minimalna :15 stepeni, Maksimalna 19 stepeni. Padavine : Bela Palanka 4 lit. Pirot 6 lit. Babušnica 7 lit. Dimitrovgrad 8 litara za poslednja 24 časa.

Weather 2 Umbrella prognoza vremena za Pirot za naredne dane .

Vremenska prognoza za jesen 2016.
Prema prognozi ovog sajta Accuweather, topla jesen nastupiće kao posledica razvoja anticiklona koji će pretežno zahvatiti oblast Sredozemnog mora. Visok vazdušni pritisak ograničiće moguće nepogode i oluje na sever regije, pa će tako stanovnici južnih delova Evrope uživati u miholjskom letu tokom čitave jeseni.

Jesen, koja će više ličiti na kasno leto, zahvatiće veći deo Evrope, a iznad prosečno toplo vreme moglo bi da potraje sve do sredine oktobra, kada će temperature postati prosečne za to godišnje doba.
Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljena je sezonska prognoza za predstojeću jesen koja takođe predviđa topao oktobar.
Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek.
Prema prognozi Accuweather, iako će padavina biti manje nego inače, zbog toplog vazduha moguća je pojava oluja dok se velike poplave ne očekuju.