U Mlekarskoj školi i Domu učenika ima još slobodnih mesta

26. avgust 2014. 07:19 Društvo Pirot Plus Online

Tokom letnjeg raspusta radova je bilo i u Mlekarskoj školi „Dr Obren Pejić“.Direktor škole, Milan Vučićević, kaže da je tokom letnjeg raspusta u ovoj školi između ostalog zamenjena stolarija , okrečene su prostorije i zamenjen je pod u TV sali.

-Kada je reč o Domu učenika prijavljivanje za preostala slobodna mesta je do 28.avgusta. Do kraja nedlje mogu se podneti prijave. Brucoši će se prijavljivati od 1. do 15. Septembra, dok će za starije studente prijavljivanje početi 1.oktobra. Upisna kvota z učenike prema odluci Ministarstva prosvet eje 80 i kao što sam rekao još ima slobodnih mesta. Mogu konkurisati svi učenici piroskih srednjih škola čije mesto boravka nije Pirot. Što se tiče cene Ministarstvo prosvete participira u jednom delu, roditelji plaćaju oko 5.350 dinara, a kod studenata oko 6.000 u zavisnosti od broja obroka koje koriste-kaže Vučićević.

Mlekarska škola, kao i ostale škole u Pirotu, nema problem sa tehnološkim viškom, s obzirom da je u dogovoru sa drugim školama urađena preraspodela norme nastavnika. Što se tiče slobodnih mesta za upis u drugom upisnom krugu ima ih za obrazovne profile prerađivač mleka mesar i pekar, dodaje Vučićević.