U Gimnaziji i dalje čekaju odluku Ministarstva

05. jul 2013. 10:46 Društvo Pirot Plus Online


Predstavnici Gimnazije više puta se se obraćali nadležnom ministarstvu za dopunu konkursa, koja bi podrazumevala dva odeljenja društveno-jezičkog smera, a ne jedno kako prvobitni plan predviđa, i prema rečima Dragane Pešić, sekretara Gimnazije, zvaničnog odgovora još nema.


- Zvaničnu dopunu Konkursa nismo dobili, tražili smo više puta da nam se vrati ovo odeljenje za koje smatramo da je neophodno pirotskom Okrugu. Nezvanično smo dobili poruku od načelnika Školske uprave da će učenicima koji se odluče za ovaj smer želja biti ispunjena, zvanično takav podatak nismo dobili. Međutim nije sve gotovo, ima tu mnogo nedoumica. Nećemo odustati jer smatramo da je ovo odeljenje potrebno videćemo šta će biti, očekujemo informacije u nedelju, najkasnije ponedeljak ujutru. Po zvaničnom Konkursu mi ćemo upisati po jedno odeljenje društveno jezičkog smera , matematičkog, informatičkog smera I jedno bilingvalno – kaže Pešićeva.


Pešićeva dodaje da se grupa nastavnika ove škole koji predaju u dvojezičnom odeljenju nalazi na studijskom putovanju u francuskom gradu Viši.


- Pošto je dvojezično odeljenje francusko srpsko prošle godine počelo da radi postupak se nastavlja. Ove godine dolaze novi učenici i edukacija nastavnika koji predaju u ovom odeljenju, to su predmeti biologija, hemija, inforamtika, se nastavlja. Nastavnici su na ovom putovanju da usavršavaju jezik i tom prilikom polagaće DELF ispite koji su neophodni za nastavu koju će predavati – dodala je Pešićeva.