U 2021. godini povećan broj korisnika Centra za socijalni rad

27. januar 2022. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Na osnovu izveštaja o radu u prošloj godini, Centar za socijalni rad Pirot zabeležio je blago povećanje u broju novih zahteva, kako u delu novčane socijalne pomoći, tako i u delu porodično pravne zaštite, rekla je za portal Pirot Plus onlajn, direktorka Marija Vasić.

Kada je u pitanju porodično pravna zaštita, u službi za decu i mlade bilo je 485 zahteva, a u službi za odrasle i starije 288 zahteva. Svaki voditelj slučaja imao je preko 100 predmeta, navela je Marija Vasić.

Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad broj prijava najviše je povećan u delu porodično pravne zaštite za nasilje, a primećeno je i blago povećanje u oblasti maloletničke delinkvencije.

Kada je su u pitanju jednokratne novčane pomoći, u prošloj godini bilo ih je 920. Direktorka Marija Vasić kaže da su skoro sva sredstva opredeljena od Grada utrošena u ove svrhe.

Najviše davanja bilo je za obezbeđivanje ishrane, kupovinu lekova, plaćanja stanarine, kao i za pomoć porodicama za prevazilaženje teške finansijske situacije, rekla je Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad u Pirotu.

*S.Ć.