Tolić: Tražimo nove lokacije za sadnju stabala, građani mogu da se jave i predlože nova mesta za sadnju

07. jun 2021. 13:50 Gradska hronika Pirot Plus Online

Krajem 2019. godine radnici  "Komunalca" na području grada i okoline zasadili su oko 2.000 novih stabala. Prošle godine uprkos koroni, sadnja je nastavljena. Upućen je poziv građanima da se javljaju i predlože nove lokacije za sadnju. I to je uspešno završeno, kaže Boban Tolić, direktor ovog javnog preduzeća. 

I ove godine sadiće se na novim lokacijama širom grada, a jedan deo predvidjen je i za zameni već postojećeg zelenila koje je na bilo koji način oštećeno. 

U isto vreme pored sadnje novih stabala, neophodno je da se staro i bolesno drveće ukloni, što ponekad izaziva negativne komentare i reakcije građana. Sve je to neophodnost, mi na njihova mesta sadino novo drveće, koje je i po karakteru "gradsko", odnosno prilagođeno urbanim uslovima. Do kraja godine u planu je sadnja većeg broja novih stabala, kaže Tolić.

Naša nastojanja su da širimo Kej u svom pravcima. Takođe imamo neka stabla u samom gradu, kao što su kesten i pajavac, koja ćemo u nekom periodu zameniti, kaže direktor. 

Pored toga Komunalac svakodnevno radi na uređenju parkova i sveukupno "zelenila" na području grada. 

Tolić je apelovao i na gradjane da i oni sami mogu da predlože lokacije na kojima bi trebalo oplemeniti grad, pa tako da, svi oni koji imaju interesantne ideje, mogu ih ostaviti u komentarima.