Stanari pirotskog Doma učenika plasirali se na Republičku domijadu

31. mart 2015. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

U Leskovcu i Vranju održana je 20. Regionalna domijada. Kulturno – umetnički deo Domijade održan je u Leskovcu, a sportski deo u Vranju.

Stanari Doma učenika pri Mlekarskoj školi nisu ostvarili neke zapažene rezultate u Leskovcu, ali su se zato u Vranju, na sportskom takmičenju, naši stanari veoma istakli, izjavila je za Plus radio i Portal plus online Nela Vučićević, upravnik Doma učenika u Pirotu.

- Na kulturno - umetničkom delu domijade u Leskovcu nastupili smo poetskim prikazom, modernim plesom i izložbom umetničke fotografije i likovnom umetnošću i takmičenjem u likovnom stvaralaštvu. Na sportskom delu domijade u Vranju takmičili smo se u fudbalu, šahu i stonom tenisu, rekla je Vučićevićeva.

1. mesto u šahu ekipno-muškarci
2. mesto u šahu pojedinačno-Jovanović Bratislav
2. mesto u stonom tenisu ekipno-muškarci
2. mesto u stonom tenisu pojedinačno-Milošev Nikola
Muška ekipa u šahu se plasirala na Republičku domijadu, koja će biti održana od 8.-10.5.2015. U Somboru i Apatinu.

Prema rečima upravnice Vučićević, ovo su izuzetni rezultati s obzirom da je konkurencija bila jako velika i teška, ako se uzme u obzir to da su mnogi domovi učenika većih kapaciteta i mogućnosti, kao i sa boljim uslovima za pripreme iz različitih oblasti.

Kada je opremljenost u pitanju Dom učenika u Pirotu je jedan od boljih domova.

- Imamo izuzetne uslove, sobe sa kupatilima, nov nameštaj, novu kuhinju, Hasap sistem, ali zbog dugogodišnjeg lošeg stanja u kome je Dom bio, interesovanje za Dom nije tako veliko kao u pojedinim domovima gde postoje liste čekanja prilikom upisa, pa su samim tim i učenici bolji. To je sada naš glavni zadatak, pošto smo stvorili te prostorne uslove, imamo stručan kadar, sada nam je cilj da nekako privučemo što više ljudi, da roditelji shvate koja je prednost domova u odnosu na privatan smeštaj ili svakodnevo putovanje, navela je Vučićevićeva.