Sreten Savov! Problem meštana sela Blato nije u nadležnosti naše Gradske uprave. Insistiramo da se rešenje što pre nadje

20. april 2021. 13:49 Gradska hronika Pirot Plus Online

   Još jedna tema o kojoj smo želeli da razgovaramo sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom. Problem meštana sela Blato, koji žive na ulazu u selo, proteže se već duže vremena. Naime, posle uredjenja regionalnog puta  Sadikov bunar – Blato, zatvoreni su odvodni kanali  koji su se nalazili ispod kolovoza i koji su vodu usmeravali na drugu stranu i obližnje njive.

Put od Sadikovog Bunara do sela Blato pušten u saobraćaj. Finalni radovi u toku!

   Na poziv prvi put sam u Blato otišao 22. marta uveče. Obećao sam da ću sutradan ponovo biti na licu mesta.

Blačanje pod vodom! Više ne znamo "ko je po kriv"! Komasacija, beogradžanje ili našiti

   U nedelju  sam  pre dvanaest ponovo bio u BlatuKiša koja je padala ovih dana napunila je njive i dvorišta. Na kolovozu voda, kao ranije.

Blato, nedelja, 18. april, oko 12 časova! Blačani: Ako se ne pojavite, blokiraćemo saobraćaj!

   Obećanje Blačanima da ću pitati gradonačelnika i preneti njihove poruke ispunio sam juče. Poslao sam mejl (vidite u prehodnom postu o HE Pirot) i zatražio intervju. Odgovor isti kao i za HE Pirot. Ovoga puta, ne dr Milena Dimitrijević, već Sreten Savov.

 Dobro!

 Naš novinar je iz Gradske uprave danas pre podne doneo i izjavu Sretena Savova.

  Kakvo je raspoloženje meštana i kako će dalje reagovati nemamo informacije. Koliko znam informaciju od juče, odustali su da danas protestuju, razgovarali sa pripadnicima Saobraćajne policije. Poznato je da je posle ranijih protesta i zatvaranja puteva, došlo do zabrane. Kakvu  će i da li će doneti neku odluku o daljim reagovanjima saznaćemo.

   Možda će sve ovo naterati odgovorne u Putevima Srbije, Koridorima, nadležnom ministarstvu da ubrzaju donošenje rešenja!