Srednja stručna škola i program međunarodne saradnje

16. novembar 2012. 13:44 Društvo Pirot Plus Online

U okviru međunarodne saradnje desetoro učenika trećeg i četvrtog razreda Srednje stručne škole u Pirotu sa direktorom i četvoro profesora bilo je u poseti Profesionalnoj gimnaziji za ekologiju i biotehnologiju ,,Prof. Dr. Asen Zlatarov'' u Sofiji.

Direktor srednje stručne škole, Dragoljug Mančić, kaže da su za vreme dvodnevnog boravka učenici prisustvovali časovima u cilju upoznavanja obrazovnog sistema.

-Ovo je bila dobra prilika da se naši učenici upoznaju sa načinom rada svojih vršnjaka u Bugarskoj. Posetili su časove i dobili priliku da vide kako funkcioniše njihov obrazovni sistem i na kom su nivou s obzirom da je reč o sličnom profilu obrazovanja - kaže Mančić.

Priikom posete dogovreno da se konkuriše zajedničkim projektom u okviru prekogranične saradnje a u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Mančić kaže da je prilikom posete uočeno i da su uslovi u našim školama na zadovoljavajućem nivou. Učenici su tokom posete obišli Bojansku crkvu „Sv. Nikola i Pantelejmon“, srenjovekovnu bugarsku pravoslavnu crkvu, koja je od 1979. godine pod zaštitom UNESKOa.

Realizaciju saradnje finansijski je pomogla opština Pirot.