Sole i Džoni: Nema predaje! Zašto, i oni i mi od “istog materijala”! Borba!

29. januar 2021. 11:11 Sport Pirot Plus Online

Nema lepšeg u sportu, ma  u životu,  od pobede.  Osetili smo to svi sinoć, posle pobede pirotskih košarkaša usred prestonice nad legendarnim OKK Beogradom!

Pobeda je utoliko slađa što su Soletovi momci bili bolji, upravo u onom period utakmice, kada su im ranije izmicali bodovi.

To koliko uspeva USPEH videlo se večeras na treningu. Svi su tu, jedino Mladen Pantić sa strane sa kondicionim trenerom pokušava da primiri one pršljenove, kako beše L4-L5 i L5-S1. Znam to iz ličnog iskustva.

……………………………………………………………………

Na treningu, kako sam i očekivao novo lice. Objavio sam prošli put video klip, a sada evo osnovnih detalja

Venki Džois (Venky Jois)
Rođen(): 7. jul 1993. 27 godina, Upper Ferntree Gully, Australija
Visina: 2,03 m
Trenutni tim: Muški košarkaški tim Istern Vašington igls (#55 / Кrilo)
Datum pridruživanja: 2012. (Muški košarkaški tim Istern Vašington igls)
NBA draft: 2016.
Roditelji: Dženifer Džois, Markandeya Jois

Na prvi utisak, deluje dobro. Snažan, dobar skok. Kako kaže Socek može i "četiri" i "pet".

Ajde, krećemo od njega! Miloš Vraneš koji je igrao na američkom koledžu će pomagati. Hteo sam odmah u prvom razgovoru da saznam što više različitih detalja. Interesantan!

..............................................................................................

Socekov princip rada su jaki treninzi, koji ne traju predugo. Počeo je u 17h, bio sam u Hali neki minut pre 18h. Već se stiglo do šuterskog dela.

Obično, da budem pravedan prema igračima, sa Filipom dogovaramo sagovornike. 

Nikola Đonlić je mirni Sremac, Lala, koji zna da često eksplodira i onako snažan, brz, skočan ulazima pod koš razbija protivničku odbranu. Uh, kako bi bilo dobro da tako bude i u subotu!

 I na kraju, Filip Socek. Posebno mi je drago kada se sa ljudima razumem od prvog susreta. Onda su i razgovori nekako drugačiji. Ništa lepše od pobede. Ali, uvek oprezni Novosađanin, kome je majka Bosanka, a otac neka kombinacija, češkog, mađarskog, srpsko-lalinskog, uvek ima neku razložnu priču. Ona latinska "Strpljenje je majka mudrosti"

Košarkaši Pirota u petak u osam ujutru kreću put Novog Sada. Za tri utakmice, Dinamik, OKK Beograd i sada Vojvodina, od subote do subote,  preći će oko 2000m kilometara. Tri uzastopna gostovanja.

 Imaju već jednu pobedu.

Na moje pitanje čemu se nadaju, ja mislio, minimalan poraz poraz do 10 -15 koševa razlike, kad svi kao jedan rekoše  – POBEDA!

Momci, neka bude onda po vašem!