Slede nam ledeni dani, temperature u minusu do sledeće nedelje

20. januar 2022. 07:16 Društvo Pirot Plus Online

U Srbiji danas sunčani periodi pre podne, a od sredine dana  naoblačenje sa kišom koja se sa severa premešta popodne ka centralnim predelima.

Usled pada temperature kiša prelazi u susnežicu i sneg popodne u Vojvodini, a uveče u zapadnim i centralnim predelima. Na jugu suvo. Vetar slab do umeren južni, na severu kasnije popodne u skretanju na severozapadni. Pritisak malo iznad normale.  

U petak hladnije sa snegom u centralnim i južnim predelima, a na severu suvo uz sunčane periode. Vetar umeren do pojačan severozapadni i severni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C na severu do 0°C na jugu, a maksimalna dnevna od -1°C do 2°C 

Sezonska prognoza objavljena na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuje blaži februar s manjom količinom padavina i s malom verovatnoćom pojave jakih mrazeva.

Temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će srednja minimalna temperatura u proseku biti viša za oko 1.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek, a srednja maksimalna u proseku viša za oko 1.4ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Evo kakvo nas vreme u Pirotu očekuje u narednih sedam dana, prema podacima sa sajta Weather2umbrella

U Pirotu u 13 časova temperatura 7 stepeni, vlažnost vazduha 35%, pritisak 974mb, vetar promenljivog pravca 1 m/s.