Slađana Mančić, pomoćnik gradonačelnika Pirota posetila Opštinu Jevle u Švedskoj u okviru projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”

13. decembar 2019. 16:48 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U okviru realizacije projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, početkom ovog meseca realizovana je studijska poseta opštini Jevle (Gävle) u Kraljevini Švedskoj.

Iz Srbije su delegaciju činili predstavnici lokalnih samouprava Pirota, Arilja, Bora, Ćuprije, Knjaževca, Sombora, Vranja, Zrenjanina, Požarevca i deo implementacionog tima Republičkog geodetskog zavoda.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Slađane Mančić, predstavnika Grada Pirota u ovoj poseti, tokom petodnevne obuke, ciljevi ove posete su u potpunosti ostvareni. Kapaciteti predstavnika jedinica lokalnih samouprava i implementacionog tima RGZ-a, podignuti su na viši nivo a realizacija projekta se zbog toga, efikasnije nastavlja.

Stručne diskusije, tokom obuke, pokazale su visoku motivisanost za unapređenje poslovanja u lokalnim zajednicama kao i sagledavanje mogućnosti daljeg razvoja jedinica lokalnih samouprava.

Predavači su govorili na teme iz oblasti rada, organizacije, nadležnosti i uloga Lantmaterijata (švedska agencija za katastar, kartografiju i registraciju zemljišta) u razvoju društva, pametnom kreiranju saradnje, komunikacije i saradnje u Lantmeterijetu i druge.

*Saopštenje i foto: Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grad Pirot