Saša Jovanović: Sledeće godine pored brojnih manifestacija slede i investicije; Sve veći broj posetilaca Muzeja!

20. decembar 2016. 11:00 Kultura Pirot Plus Online

Muzej Ponišavlja uspešno privodi kraju 2016. godinu. Direktor Saša Jovanović zadovoljan je realizacijom predviđenog plana i programa za ovu godinu koji su u potpunosti ostvarili zahvaljujući sredstvima koja su dobili od Gradske uprave, preko projekata koje je odobrilo Ministarstvo kulture i informisanja i iz sopstvenih prihoda. Ono što ovu godinu posebno karakteriše je i povećan broj posetilaca Muzeja. Jovanović kaže da je u odnosu na prošlu ove godine bilo za 20% više posetilaca.

Jedan od problema sa kojim se suočavaju zaposleni u Muzeju je nedostatak kancelarijskog prostora. Dve prostorije koje se sada koriste kao kancelarije bi trebalo da budu izložbeni prostor. Jovanović kaže da je po tom pitanju postignut dogovor sa Regionalnim zavodom za zaštitu spomenika kulture u Nišu da do kraja marta 2017.godine bude urađen projekat izgradnje kancelarijskog prostora u dvorištu Muzeja.

Projekat izgradnje kancelarijskog prostora vredan je oko 10 miliona dinara. Sredstva će obezbediti Grad Pirot pošto projekat krajem marta bude stavljen u plan kapitalnih investicija.