Rotarijanci u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbeđuju dronove i robote za osnovne škole i posebna didaktička sredstva za predškolsku ustanovu

05. novembar 2020. 11:04 Društvo Pirot Plus Online

Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora ove godine realizuje značajne aktivnosti koje podrazumevaju donacije na teritoriji cele Srbiji. Radi se o pet global grantova koji se tiču oblasti obrazovanja i zdravstva, a uključeni su svi rotari klubovi u zemlji.

Rotari klub Pirot je uzeo učešće u tri projekta. Donacije su namenjene osnovnim školama, predškolskim ustanovama i srednjim školama, rekao je za portal Pirot Plus onlajn predsednik Rotari kluba Pirot za 2020/21. godinu Radosav Pejčić. Prema njegovim rečima projekti se realizuju u saradnji sa lokalnim samoupravama, a učešće pirotskog kluba odnosi se na global grantove koji podrazumevaju donaciju nastavnih sredstava po programu za peti i šesti razred. Reč je o dronovima i robotima, a za predškolsku ustanovu nova didaktička sredstva koja će doprineti boljim uslovima rada i pripremi za školu, naveo je Pejčić.

Članovi Rotari kluba Pirot u prethodnom periodu razgovarali su i dobili podršku gradonačelnika Pirota i predsednika Opštine Dimitrovgrad, a u planu je da se ovim donacijama pokrije ceo Pirotski okrug i u narednom periodu razgovaraće sa predsednicima opština Babušnica i Bela Palanka.

Kada je Pirot u pitanju, potrebe za ovim donacijama iskazale su i dve srednje škole Gimnazija i Tehnička škola, tako da će i one dobiti nastavna sredstva za programiranje.

Pejčić dodaje da su pripreme u toku, uskoro će biti završeni poslovi oko papirologije, a već sledeće godine biće organizovane obuke za nastavnike i vaspitače za adekvatnu primenu ovih nastavnih sredstava.