Regionalna deponija Pirot organizovala akciju čišćenja igrališta u Kolubarskoj ulici u Pirotu

27. novembar 2019. 13:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

U naselju Tanasko Rajić, u Kolubarskoj ulici, danas je organizovano čišćenje dečijeg igrališta. Akciju je samoinicijativno organizovala Regionalna sanitarna deponija Pirot. Radove je obišao predsednik Skupštine grada Pirota Milan Popović.

Milan Popović, predsednik Skupštine grada, rekao je da je ovo igralište napravljeno zahvaljujući Evropskoj uniji, a razlog zbog kojeg ne može da se obezbedi redovno održavanje terena je što ne mogu da uposle radnike zbog zabrane zapošljvanja. Popović je zahvalio Regionalnoj deponiji koja je pokazala odgvornost i odlučila da očisti igralište i na taj način da svoj doprinos gradu.

Slobodan Jovanović, poslovođa Regionalne deponije Pirot, kaže da su došli na ideju da daju svoj doprinos i urede ovu lepu površinu, s obzirom da su uslovi za igru i sport dobri. I u daljem periodu Regionalna deponija Pirot će nastojati da pomogne održavanje ovakvih terena u gradu u skladu sa svojim mogućnostima, dodao je Jovanović.

Meštanin naselja Tanasko Rajić, Jovica Panajotović, ističe da mnogo znači što je pre svega napravljen ovakav sportski teren, koji je do pre dve godine održavan kako treba. Panajotović kaže da mladi koji se tu okupljaju lome i uništavaju i da su ih komšije često opominjale. Prema njegovim rečima, trebalo bi da se više utiče na vaspitanje dece jer je to za njih napravljeno.

Na ovom igralištu u Kolubarskoj ulici bio je do nedavno mnogobrojni sadržaj - zamak, ljuljaške, klupe i klackalice. U ovom trenutku zamka i ljuljaški nema, klackalice i klupe su polomljene. Meštani su pozitivno reagovali na ovu akciju i očekuju da se i u narednom periodu nastavi sa održavanjem.

Milan Popović je najavio da će se na ovom prostoru izgraditi igralište, a u naselju je planirana izgradnja i doma za stare. Popović je apelovao na roditelje da više vode računa o svojoj deci i pokažu brigu za održavanje sadržaja koji su namenjeni deci.