Realizacija aktivnosti planiranih Budžetom

16. jul 2014. 06:13 Babušnica Pirot Plus Online

Investicione aktivnosti odvijaju se planiranom dinamikom u opštini Babušnica. Dejan Lazarević, predsednik SO Babušnica, kaže da je reč o atkivnostima koje su planirane Budžetom i čija se realizacija očekuje tokom ove godine.

-Kao što smo nedavno pomenuli u toku je proces javne nabavke za uređenje centra Babušnice. Do 4.avgusta su rokovi. Posle toga počeće rekonstrukcija centra. To je posao koji će biti završen na jesen. Nešto što vremenske prilike treba da dozvole jeste i uređenje parking prostora. Javna nabavka za ovaj posao je završena i za par dana mašine će ući i taj prostor će biti uređen. Vrednost ovih radova je 3 miliona dinara. Što se tiče Narodne kuhinje, priprema se oko 150 obroka dnevno i to je planirano Budžetom,tako da se sve aktivnosti odvijaju kako je i planirano-kaže Lazarević.

U toku je i priprema za rad javnog preduzeća koje će se baviti prevozom putnika na teritoriji opštine Babušnica.

-Prevoz će početi septembra. Sada smo u procesu pripremanja nove firme koja će se baviti ovom delatnošću i kada učenici krenu u školu mi ćemo početi sa prevozom putnika i đačka. Biće to lokalne linije u opštini i jedna linija do Pirota, zbog učenika koji putuju-dodaje Lazarević.