Babušnica: Održana konstitutivna sednica! Dragan Vidanović predsednik Opštine, Dejan Lazarević predsednik Skupštine opštine.

08. jun 2016. 10:30 Babušnica Pirot Plus Online

Posle Pirota i Dimitrovgrada i Babušnica je dobila lokalnu vlast. Juče je održana Konstitutivna sednica na kojoj su izabrani organi vlasti. Za predsednika Opštine izabran je Dragan Vidanović iz Srpske napredne stranke, njegov zamenik je Goran Dimitrijević iz Socijalističke partije Srbije.

Odbornici su za predsednika Skupštine opštine ponovo izabrali Dejana Lazarevića iz Srpskog pokreta obnove, zamenik je Dragan Stamenković SNS. Sekretar Skupštine je Rade Manić.

Na sednici je izabrano i Opštinsko veće od pet članova , plus predsednik Opštine i njegov zamenik.

U ekskluzivnoj izjavi za Naxi Plus radio i Portal Plus online, Dejan Lazarević je rekao da je sednica protekla u mirnom tonu , ali da je bilo nekih detalja koji su ga iznenadili.

- Parlamentarizam podrazumeva da postoji , naravno, pozicija, koja je u većini i koja predstavlja vlast i druga grupa izabranika koji su u opoziciji! Uvek bilo!!!. Mene je iznenadilo da je iz redova opozicije bilo odbornika koji su često davali podršku poziciji, glasali za neke od predloga prilikom donošenja odluka . Često se iz sale čulo njihovo ,,tako je,, što je zaista bilo neobično. Mi smo izabrani od naroda da zastupamo njihove interese, na ovakav način, nije mi bio jasan naš ,,babušnički paklamentarizam i demokratija,,, pitao se Dejan lazerević. ,,Takojevići, nisu doprinelin razvoju nijedne sredine, neće ni babušničke! Ako je opozicija, neka je opozicija! Iz borbe , sukoba različitih mišljenja i stavova , doći ćemo i do boljih rezultata, poručio je Lazarević!!

Novi predsednik Dragan Vidanović izjavio je da će prevashodni cilj u njegovom radu biti razvoj poljoprivrede i saradnja sa drugim gradovima u cilju dovodjenja investitora!

Prošlogidšnjom odlukom , broj odbornika je od 37, smanjen na 23 odbornika. Većinu čine Koalicija SNS – SPO – osam odbornika i SPS - 5 odbornika.