Reagovanja: Stefan Veljković - Kamera ponovo radi

08. januar 2022. 21:12 Rubrike Pirot Plus Online

Već duže vreme očekivao sam određene promene. Smatrao sam da su i drugi to uvideli i da će se vremenom sve rešiti. Ali ne, ostalo je ćutanje. Rešio sam da prekinem tu tišinu i uradim ono što mogu. Da upalim kameru i jasno prikažem nedostatke i probleme. Konkretno govorim o mom selu, o „trenutnom“ stanju puta i saobraćajnih znakova i signalizacija. Nabrajanje ću krenuti hronološkim redom.

Kao prvo, pomenuću raskrsnicu kod bivše benzinske pumpe u Krupcu. Dakle, na toj raskrsnici postoje propisni saobraćajni znaci i to je nešto što je sasvim u redu. Ali, pored njih, na samom centru raskrsnice, postojalo je ogledalo koje je bilo postavljeno od strane službe koja je zadužena za saobraćajne znakove. To ogledalo je pre par godina uklonjeno, nasilno i ilegalno, van svih propisa i pravila. Samo ogledalo je nekud sklonjeno i otuđeno. Ali, nećemo sada o tome, to je ona tamnija strana morala samog pojedinca. Evo i fotografija:

Mislim da nije teško da nadležna služba obiđe ovu lokaciju i otkloni postojeće nedostatke. Ipak je u pitanju bezbednost u saobraćaju, a bezbednost nije stvar sa kojom se treba igrati. „Bolje sprečiti nego lečiti!“ Stotinak metara naniže nailazimo na drugi problem. Drugi problem na „glavnoj ulici“. U pitanju je deo asfalta koji je uklonjen tokom zamene glavne azbestne cevi za vodovod. Ti radovi su izvođeni tokom 2020. godine.

Naime, nakon završetka radova, asfaltirani su svi delovi puta koji su bili dekontaminirani samom zamenom cevi. Da stvar ne bi bila „idealna“, jedna deonica je izostavljena. I sve to stoji ovako i dan danas. O tome više neću pričati, slike govore više od hiljadu reči.

Onda, nastavljamo dalje. Sve do samog izlaza iz sela, stanje puta je u granicama normale. Naravno, to je moje okvirno mišljenje, jer ja ipak nisam stručno lice. Na samom kraju sela, na izlazu iz Krupca, stanje puta je KATASTROFALNO. Put je zaista prepun udarnih puta i kod izbegavanja istih vozači ugrožavaju svoje živote i živote drugih ljudi. Opet kažem, sa tim nema šale. Ne dozvolimo da nešto što je banalno postane tragično i opasno. Kamera je i ovde odradila svoj posao.

Snimio sam i video snimak, koji će možda biti korisniji. Njime sam takođe obuhvatio celokupnu „problematičnu“ deonicu. Uverite se i sami.

Za kraj.

Nikada nisam imao nameru da tražim krivca, tako da to ne želim ni ovoga puta. Jedino što želim jeste da se vidi problem, istina, realno stanje. Voleo bih kada bi se zajedničkim trudom rešili svi problemi, na zadovoljstvo i radost svih nas. Hajde makar da pokušamo, da damo svoj doprinos. Nadam se da sam ovom kraćom foto - reportažom učestvovao u tome.

Tekst, video, foto : Stefan Veljković