REAGOVANJA (2) Teodoros: ”Mržnja škodi zdravlju”

27. oktobar 2021. 12:04 Stavovi Pirot Plus Online

Gospodine Paunoviću,

Ovo je poznata izreka o zdravlju francuskog filozofa, matematičara i začetnika analitičke geometrije, Dekarta ( René Descartes).

Sticajem okolnosti, ovih dana (subota) saznao sam da će našu Opštu Bolnicu Pirot posetiti Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr. Mirsad Đerlek i pomislio: "eto prilike da se sekretar upozna sa problemima oko kovida i van kovida u našoj zdravstvenij ustanovi".

 Ponadao sam se da će na tom sastanku prisustvovati svi oni koji su zainteresovani i već duže vremena ne mogu izneti svoje stavove i probleme počev od samih zaposlenih pa do predstavnika sindikata (ima ih tri), pa i nekih lekara aktivnih u politici (Dr. Ž.) pa i predstavnika mediskih kuća (novinara) i to sve zarad samih lekara i svih zaposlenih u toj ustanovi pa na kraju i zbog pacijenata i građana Grada Pirota.

 Uopše neću ništa više dodati na ovu temu, jer svi koji su samo u zadnjih godinu dan pratili vaš Portal i teme iz ove oblasti znaće vrlo dobro o čemu mislim. Ovako, vodeći se Dekartovom mišlju iz naslova ovde stajem, jer sam ubeđen da ovde mržnji sigurno nema mesta, a u ostalom, to Vam je potvrdila i grupa zdravstvenih radnika iz opšte bolnice jučerašnjim pismom.

 Ako je državni sekretar došao da prenese poruke Predsednika i da  čuje lepe reči odabranih i tako zadovoljan uzvrati pozitivne utiske Predsedniku, a ne da sasluša i čuje struku, jer kako stoje stvari, oni nisu ni bili  pozvani ili poželjni, to tako treba biti i preneto javnosti.

Ali ovako.... "Mržnja škodi zdravlju".

Srdačan pozdrav