Raport iz Turističke! Direktor Bratislav Zlatkov: Pirot ovog vikenda turistički centar Srbije. Oko 2000 gostiju dolazi u naš grad!

17. maj 2019. 12:36 Gradska hronika Pirot Plus Online

Naš grad, bogat prirodnim lepotama, istorijskim spomenicima, eksluzivnim restoranima postaje jedna od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji. Bratislav Zlatkov s ponosom kaže da će ovog vikenda skoro 2000 gostiju biti u Pirotu. Ovog vikenda u hotelima nema nijednog slobodnog kreveta!

Pored otvaranja škole Sveti Sava i Prvenstva u šahu ovog vikenda u Pirotu i stalnih vikend gostiju iz Bugarske i regiona, svi smestajni kapaciteti u gradu su zauzeti. Za vikend u goste nam dolazi velika grupa studenata turizmologije iz Beograda, obilaze destinaciju, počev od Jerme, preko Pirota do Dojkinaca.

Turistička organizacija takodje će ugostiti predstavnike turističkih destinacija iz Srbije, Sjenice, S. Mitrovice, Subotice, Zlatibora, Zaječara i ostali, tema "Eden pobednici evropskih destinacija".

U Planinarskom domu u Dojkincima boraviće gosti iz Slovenije i Planinarskog društva Žeželj iz Kragujevca.

U subotu se održava Jagnjijada u Krupcu, kao i manifestacija Noć Muzeja tokom vikenda sa puno dešavanja u Muzeju i tvrdjavi Kale.

Ovog vikenda Pirot je domaćin jubilarnih 20. Susreta bivših studenata Pravnog fakulteta u Nišu. Dolazii 120 gostiju iz Srbije.

Naredni vikend, takodje pun dešavanja i aktivnosti, jednodnevne ekskurzije iz Beograda i Sedlara, prva ovogodišnja trka u kanjonu Jerme "Jerma golden trail", poseta grupa kampera i turista iz Slovenije, izložba drvenih ručnih radova i manifestacija u selu Dojkinci, umetnička kolonija umetnika Srbije i Crne Gore u domu u Dojkincima, nastup TO Pirot na Beogradskom manifestu i mnogo toga.

Naši gosti najavili su obilazak Tvrdjave Kale, Muzeja, Poganovskog manastira, Manastira Sveti Djordje u Temskoj, Planinarskog doma u selu Dojkinci, kanjon reke Jerme, Zavojsko jezero, hramove u gradu...