Radovi na Koridoru 10 punom parom VIDEO

15. februar 2014. 08:30 Privreda Pirot Plus Online

Radovi na trasi Koridora 10 na teritoriji Opštine Pirot, kao i ostali radovi na trasama Koridora 10, odvijaju se nesmanjenim tempom već nekoliko meseci. Pomoćnik direktora preduzeća Koridori Srbije, Milovan Bekrić, kaže da se na svim gradilištima poslovi odvijaju bez većih problema i u skladu sa planiranom dinamikom. Za koji dan, odnosno 20. februara, biće poznati preliminarni podaci o budućim izvodjačima radova, s obzirom da će toga dana biti zvanično otvorene ponude. Ubrzo posle toga treba očekivati i nastavak radova koje je započela austrijska Alpina, od Pirota( Istok ) Dimitrovgrad.

„ Svuda se radi sedam dana u nedelji po 24 časa, na svim lotovima i gotovo bez većih problema. Što se tiče deonice Istok gde je radila austrijska Alpina, na četiri lota, mi smo krajem prošle godine imali veliki posao da bismo ušli u prceduru novog tendera i u što kraćem roku smo uradili novu tendersku dokumentaciju. Za koji dan, odnosno 20. februara, biće poznati preliminarni podaci o budućim izvodjačima radova, s obzirom da će toga dana biti zvanično otvorene ponude. Ubrzo posle toga treba očekivati i nastavak radova koje je započela austrijska Alpina, od Pirota( Istok ) Dimitrovgrad.

Što se tiče gradilišta kod Dimitrovgrada, posle probijanja tunela Progon, juče je probijen tunel Pržojna padina koja se nalazi u sklopuobilaznica oko Dimitrovgrada do granice sa Bugarskom. Završetak radova na ovom projektu se očekuje sredinom 2014. godine.

Kade je reč o tunelu Sarlah, verujem da to piroćance posebno interesuje već su prokopana 92 metra leve cevi tunela a juče su počeli radovi na izlaznom portalu desne cevi. Dužina tunela je 470 metara a završetak poslova je predvidjen za jun iduće godine“ - kaže Bekrić

U emisiji "Buđjenje" Plus radija sa Milovanom Bekrićem razgovara novinar Ljubiša Stojanović: