Projekat iz Fonda za unapređenje energetske efikasnosti

12. maj 2014. 07:48 Babušnica Pirot Plus Online

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine nedavno je odobrilo finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti jedinica lokalne samouprave iz budžetskog Fonda za unapređenje energetske efikasnosti. Od 20 lokalnih samouprava 3 su iz devastiranih područja a među njima i opština Babušnica.Projekat podrazumeva izradu termofasade na zgradi opštine izamenu prozora. Narednih dana očekuje se potpisivanje ugovora sa nadležnim ministarstvom a zatim raspisivanje tendera i izbor najpovoljnijeg ponuđača, kaže Dejan Lazarević, predsednik SO Babušnica.

-Radi se o značajnim sredstvima koja su odobrena za saniranje zgrade opštine. Biće to nova fasada koja će se uklopiti u našu viziju uređenja centra Babušnice. Ujedno ćemo imati i nešto na čemu Evropa insistira a to je značajna ušteda energije. Svi materijali koji će biti korišćeni prilikom izrade fasade jesu upravo oni koji štede energiju-kaže Lazarević.

Lazarević napominje još jedan značajan projekat koji će biti realizovan u ovoj opštini, koji će finanisrati Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave a odnosi se na asfaltiranje jedne od ulica u ovoj opštini.

-Reč je o asfaltiranju Karađorđeve ulice, to je ulica pored reke Lužnice, od Veterinarske stanice do upališnog kompleksa. Ulica će posle 30 godina, od kako su meštani tog dela tražili da bude uređena, biti asfaltirana. Vrednost radova je oko 17.000 dinara. Nadležno ministarstvo sprovodi javni nabavku i ja očekujem da će tokom leta ova ulica biti asfaltirana-dodaje Lazarević.