Prijemom kod gradonačelnika počelo obeležavanje Dečije nedelje

04. oktobar 2021. 12:42 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Pod sloganom "Dete je dete da ga volite i razumete" ove godine Dečija nedelja obeležava se od 4. do 10. oktobra.

Program obeležavanja počeo je, po tradiciji, svečanim prijemom dece kod gradonačelnika. Inače, sve aktivnosti u okviru ovogodišnje manifestacije organizuje Udruženje "Prijatelji dece".

Prijem dece organizovan je u sali Skupštine grada.

Ovom prilikom Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu, u svom obraćanju istakla je da Gradska uprava godinama unazad radi na poboljšanju položaja dece, a u okviru Dečije nedelje pored prijema kod gradonačelnika planirana je i poseta Dečijem odeljenju Opšte bolnice Pirot. Zbog epidemiološke situacije posete neće biti, ali će dostaviti poklone za decu, a ove godine oko 300.000 dinara opredeljeno je i za odeljenje Ginekologije.

Učiteljica Nataša Živković, predstavnica Udruženja “Prijatelji dece” Pirot, poželela je svima da se ove godine druže maksimalno, prema bogatom programu koji su sve škole pripremile.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je ovo najlepši dan tokom godine u Gradskoj upravi i zahvalio svim prosvetnim radnicima što brinu o deci.

Deca iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” za ovu priliku pripremila su stihove o pravima deteta.

Posle svečanog prijema deca su posetila kabinet gradonačelnika.

U okviru Dečije nedelje danas je na programu i aktivnost “Dečiji svet” u organizaciji Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija, Odsek Pirot. Aktivnost se realizuje u vrtiću “Neven” u 14 časova, a voditelji su dr Bojana Nikolić, dr Dragana Dragutinović i vaspitači specijalisti Ana Vićentijević i Marija Kostadinović
Takođe, ŠOSO “Mladost” organizuje likovnu radionicu sa učenicima trećeg i četvrtog razreda, pod nazivom “Dete je dete da ga volite i razumete”, koju realizuju Aleksandra Manić, Slađana Mitić, Maja Novaković i deset učenika.