Prijavi se i postani deo projekta "Srbija u ritmu Evrope"

21. januar 2020. 09:48 Društvo Pirot Plus Online

Manifestacija "Srbija u ritmu Evrope" održava se od 2008. godine, a namenjena je deci osnovnih i srednjih škola. 

“Srbija u ritmu Evrope” je muzičko takmičenje, najveće ove vrste u Srbiji, i ima za zadatak da predstavi zemlje Evrope, decu koju pevaju na maternjim jezicima evropskih zemalja, decu koja plešu, njihove gradove i intervjue gradonačelnika i predsednika opština, ambasadore.

Ovo takmičenje osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

Program „Srbija u ritmu Evrope“ će se u 2020. godini emitovati na Prvoj televiziji uživo iz grada pobednika 2019. godine – grada Vranja.

Grad Pirot se pridružio ovom velikom događaju pri čemu će omladina našeg grada imati prilike da se na najbolji način predstavi kroz igru i pevanje.

Audicija za takmičenje u programu biće održana u nedelju, 26. januara u sali Doma kulture sa početkom u 15,30 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti u svojim matičnim školama.

Odabrani će imati priliku da svoj talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom šestomesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.