Prijava kandidata za popisivače u poljoprivredi

07. avgust 2012. 12:48 Privreda Pirot Plus Online

Republički zavod za statistiku od 1. oktobra do 15. decembra sprovodi Popis poljoprivrede na teritoriji Republike Srbije. Građani koji žele da učestvuju u ovom popisu u svojstvu popisivača mogu da se, od 10. do 14. avgusta prijave u prostorijama Uslužnog centra opštine. Miroljub Vidanović, direktor PSSS u izjavi za plus radio kaže da komisija uzimati u obzir stručnu spremu kandidata, oblast obrazovanja, radni status, učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku u poslednje tri godine.

- Prednost pri izboru imaće kandidati sa stečenim obrazovanjem u poljoprivrednoj struci i oni koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku (kao anketari) u poslednje tri godine, kaže Vidanović.

Petodnevna obuka i testiranje kandidata koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu 17. do 26. septembra na punktovima koje odredi opštinska popisna komisija, posle čega će se obaviti i finalni izbor popisivača.