Predveče pored velike vode! Ponovo "radi" pirotska struja

09. april 2021. 21:35 Gradska hronika Pirot Plus Online

S Filipom Socekom, trenerom košarkaša Pirota završio sam razgovor posle pola sedam. Svratio na minut u Halu da pogledam ko trenira. Video sam većinu mladjih rukometašica. Ostavio sam "žućka" na parkingu i krenuo na "skraćenu verziju" od Pešačkog do Železničkog mosta i nazad!

Sa mosta sam video veliku vodu.

Postavio sam sebi pitanje, na koje sam odlučio da pronadjem odgovor. Dakle, nastaviću do kanala.

 Sumrak, mešala se dnevna svetlost sa prvim obrisima večeri.

    Sa jedne i druge strane Drugog ringa "razleteli" se automobili. Sećam se neki "naučnici" su govorili da je Drugi ring promašaj.  Nije baš tako.

  Pretrčao sam kolovoz, malo i zbog vremena, sve je bilo hladnije i približio se mestu gde će sutra biti peta subota kako dolazim.

 Uvek mi prodju neki žmarci kada sam tu na tom mostu, kada osetim u vazduhu neku čudnu tišinu.

 Nastavio sam. Kompenzacioni bazen. Često pominjani.

  U povratku, da vam pokažem još jedan detalj. Gde se završava naša Nišava, a gde počinje kanal s hladnom zavojskom vodom!

 Sišao sam dole. Uvenula ruža, ona posuda pala. Uvek se tu osećam nekako rezignirano, osetim neku želju…

Mrak već. Upaljene svetiljke na Keju. Nastavio sam pored Nišave, tamo ispod jednog od dva mosta velika voda odnela je još jedan život.

 Izašao sam na Kej i tamo u daljini u brdu video svetiljke Kampa, Četvrti kilometar. Gore su Masherov rodjeni brati i brat od strica. Tri mladića izbegla iz Avganistana. Ostala su dvojica, rodjeni brat ne znam da li je dobio tužnu vst. Kada sam bio tamo - nije.

  Krenuo sam Kejom.

    U svetiljkama, u ljudima koji su šetali, u poslednjim zracima sunčeve svetosti tamo u daljini, tražio sam razloge da se vratim u neko normalnije raspoloženje.

   Za ovaj Kej su me uvek vezivale lepe uspomene!!!

    Napravio sam mojim S20 nekoliko fotogrija. Nisu one "skupocene" sa onom "motkom" napred, niti su iz drona. Ali su iz duše.

  Eto, ljudi. Toliko. Sutra ću u 12 h biti tamo. Peta subota u 12h.

  Vladan Vasić je u presingu na moj poziv da se vidimo tamo  rekao samo!

  • Zašto da ne?

Ako imate vremena, biće dobro vreme, prošetajte!