Predstavljena zbirka radova polaznika radionice Književno pero Pirotskog leta 2017. - "Na igralištu mašte"

03. oktobar 2017. 10:30 Kultura Pirot Plus Online

Na dečjem odeljenju Narodne biblioteke Pirot juče je predstavljena zbirka literarnih radova polaznika radionice Književno pero Pirotskog leta 2017. Ova radionica realizona je u okviru projekta Kaje Pančić Milenković, pesnikinje i novinara gde su deca imala priliku da nauče ili dodatno usavrše pisanje pesama i priča. Objavljena knjiga nosi naziv “Na igralištu mašte”. Sa njima su tokom radionice radili profesori književnosti i književni stvaraoci Elizabeta Georgiev, Miloš Sokolović i Aleksandar Milenković i Kaja Pančić Milenković.

Autorka Projekta, Kaja Pančić Milenković, rekla je da su tokom leta radionicu realizovali pet dana po dva školska časa i da je iznenađena velikim interesovanjem dece za pisanje kao i njihovim talentom. Zbirka dečjih radova „Na igrališti mašte“ izašla je juče u izdanju Narodne biblioteke, a knjigu je priredila Elizabeta Georgiev, istakla je Kaja Pančić Milenković.

Elizabeta Georiev kaže da je počastvovana što je pozvana da bude deo tog projekta i posebno je naglasila da je vrlo važno upakovati i objaviti ono što su deca napisala. Kako je objasnila u pripremanju knjige njen zadatak je bio da prikupi radove od dece i da ih sklopi. Georgieva je dodala da je ovo za njih uspomena i podstrek za dalje stvaranje.

Radionicu je pohađalo oko 15 učenika od 5. do 8. razreda po izboru nastavnika srpskog jezika. Iskoristili smo priliku da i sa nekima od njih malo razgovaramo o utiscima sa radionice.