Predat projekat izgradnje mosta na Drugom ringu

08. februar 2013. 13:38 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Predstavnici lokalne samouprave predali su juče projektnu dokumentaciju za izgradnju mosta na Drugom ringu, nadležnima u Ministarstvu lokalne uprave I regionalnog razvoja. Predračunska vrednost projekta izgradnje Mosta Senjak (radni naziv), koji će biti finansiran sredstvima nadležnog ministarstva I lokalne samouprave, je oko 130 miliona dinara, kaže Branislav Kostić, zamenik predsednika Opštine.

- Ministarstvo će za sredstva konkurisati kod Evropske investicione banke u šestoj listi poziva, što znači da će Ministarstvo dokumentaciju poslati do 15. marta. Odobrenje se očekuje u roku od tri nedelje, što dalje znači da ćemo sredinom aprila dobiti odobrenje da krenemo u sprovodjenje javne nabavke za odobir najpovoljnijeg izvodjača. To bi moglo da potraje i dva do tri meseca, tako da bi fiziki izgradnja mosta mogla da počne na jesen. Ukoliko se ova dinamika ispoštuje očekivanja su da most bude završen tokom 2014. godine, kaže Kostić.

Kostić kaže da će most imati veliki značaj, ne samo za stanovnike naselja Centrala I Senjak, već I mnogo šire

- Most će prvenstveno biti spona izmedju ova dva dela grada, ali će šire biti veza izmedju Tijabare i Pazara. Sa izgradnjom mosta biće uradjene i pristupne saobraćajnice, preko mosta proćiće i vodovodne, kanalizacione i elektro instalacije, ali i jedan krak toplovoda čime će se na centralnu gradsku Energanu Senjak povezati i korisnici u Starom Tigrovom naselju, napominje Kostić.