Poslednji dan posete Predsedništva SKGO Švedskoj

02. oktobar 2014. 12:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je četvrti, poslednji dan posete delegacije Stalne konferencije gradova i opština Švedskoj. U okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija“ koji finansira Kraljevina Švedska, u toku je studijska poseta članova Predsedništva SKGO Švedskoj asocijaciji lokalnih vlasti i regiona.

Vladimir Jovanović, PR Stalne konferencije gradova , specijalno za Plus radio i portal Plus online kaže da su predsednici gradova i opština ocenili posetu izuzetno značajnom.

Juče je Karola Gunarson, potpredsednica SALAR-a govorila o načinu funkcionisanja asocijacije lokalnih vlasti i uticaju koji ima na Vladu. Snaga SALARA-a pre svega proizilazi iz činjenice da se u radu tela asocijacije po strani ostavlja politicka pripadnost i odluke koje se tiču lobiranja ka Vladi donose se samo gledajući zajednicke interese svih opstina. ( SALAR je institucija slična SKGO)
Potom je bila organizovana zajednička večera sa njom.

Karola Gunarson, potpredsednica SALARa

Danas su nastavljene aktivnosti. Jelena Drenjanin (poreklom iz Beograda ) zamenica predsednika opštine Hudinge govorila je o uredjenju opštine i uslugama koje pružaju
Opština se nalazi 20 km od Stokholma, i na njenoj teritoriji se nalazi prva i najveća Ikea.

Jelena Drenjanin, zamenica predsednika opstine Huding

Članovi delegacije se u petak vraćaju u Srbiju.