Poslednja sednica SO Pirot u ovoj godini VIDEO

25. decembar 2014. 05:25 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U petak, 26.decembra, zakazana je poslednja Sednica Skupštine opštine Pirot za ovu godinu. Odbornici će usvajati programe poslovanja javnih preduzeća i planove i programe rada ustanova kulture i organizacije.

Milan Popović, predsednik Skupštine opštine objasio je da sva javna preduzeća i ustanove, koji su zavisnici od Budžeta, imaju svoje programe koje predstavljaju na sednici. Te programe mi sad praktično usvajamo ili ne usvajamo, kaže Popović i dodaje da je i kod ustanova kulture isto tako. Dakle, kroz opštinski Savet, kroz Budžet, obdornici će dati neku vrstu saglasnosti na te planove i programe.

Aneks ugovora o izgradnji zatvorenog bazena je još jedna od tačaka dnevnog reda jer, prema rečima predsednika Skupštine, Republika Srbija nije servisirala svoje obaveze na vreme, dok lokalna samouprava jeste zbog čega je došlo do zastoja.

Na pitanje da li će možda i na ovoj sednici biti napada od strane opozicije, Popović kaže da to niko drugi ne zna sem njih i napominje da su se njihove prave namere krile iza upornih zahteva za održavanjem sednice i razmatranjem problema u kompaniji Aha Mura Prvi maj.