Posle rebalansa na dnevnom redu Komunalac

14. april 2014. 07:01 Babušnica Pirot Plus Online

Krajem protekle nedelje održana je redovna sednica SO Babušnica. Dejan Lazarević, predsednik lokalnog parlamenta u ovoj opštini kaže je pored usvajanja planova i programa sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća, jedna od najvažnijih tačaka dnevnog bio rebalans Budžeta drugi po redu u tekućoj godini. U ovom slučaju radi se o prilivu sredstava, dodaje Lazarević.

-Na prihodnoj strani imali smo 16.5 miliona od projekta Exchange 4 i imali smo 33.000 evra koje su vraćene od Evropske komisjie za projekat prekogrnične saradnje za dom za stara i iznemogla lica. Što se tiče rashodne strane ovih 16.5 miliona biće iskorišćeno za realizaciju projekta Exchange 4 a ovaj novac koji je vraćen od EU ide na završetak parking prostora. Govorili smo i ja i predsednik opštine da smo ušli u neku vrstu kapitalnih investicija što se tiče infrastrukture. Pre Nove godine krenuli smo sa izgradnjom parking prostora, što je samo jedan segment Urbanističkog plana koji realizujemo na tom prostoru, prvi deo je završen, parking prostor je niko sada ide ovaj drugi deo pristupni put i asfaltiranje parkinga. Sa ovim novcem taj deo projekta ćemo završiti-kaže Lazarević.

Lazarević kaže da je kako je i najavljeno završeno tenisko igralište, čije otvarnaje se očekuje

-Praktično tenisko igralište je završeno, čeka se svečano otvaranje. Ono što je važno za građane Babušnice, ove godine, tako smo se dogovorili na koaliciji, ne ostavimo samo ta dva objekta na potezu starog igrališta ići ćemo sa celokupnom realizacijom Urbanističkog plana, odnosno sređivanja starog igrališta, gde će biti i jedan velelepni park u samom centru Babušnice i taj novac smo obezbedili i obezbedićemo iz suficita u junu mesecu-kaže Lazarević.

Lazarević je najavio i vanrednu sednica SO Babušnica, koja će biti održana u sredu 16. aprila na kojo će se naći jedna tačka dnevnog reda a to je JP Komunalac Babušnica i dugogodišnji problemi koje ovo preduzeće ima.

-Problemi vezani za ovo preduzeće su dugi dvadesetak godina, oni nisu od juče, nagomilavali su godinama i sad je sve eksplodiralo. O tome ćemo više posle sednice kadda se izjasne odbornici. Nadam se da ćemo posle sednice krenuti sa revitalizacijom našeg javnog komunlanog preduzeća –kaže Lazarević.