Posle protesta na Sarlahu, nadležni obilaze teren

28. april 2014. 11:03 Gradska hronika Pirot Plus Online

Meštani naselja Sarlah u subotu ujutru blokirali su put koji vodi paralelno sa autoputem podno naselja. Tim putem, za koji oni kažu da su ulagali sredstva da se asfaltira, danima prolaze teški kamioni koji odvoze zemlju sa iskopa na izlaznoj strani tunela. Zoran Krstić, načelnik odeljenja za urbanizam u izjavi za portal Plus online kaže da će predstavnici saobraćajne inspekcije danas obići teren i utvrditi činjenično stanje.

- Danas će predstavnici saobraćajne inspekcije i nadležni u Odeljenju za urbanizam i stambeno-komunalnu delatnost, obići teren, utvrditi stanje i videti šta možemo da uradimo s tim u vezi. Jesu u pitanju obimni i značajni radovi na izgradnji Koridora, ali i opštinska imovina se mora zaštiti, jer će po završetku radova sanacija puteva pasti na teret opštinskog budžeta, kaže Krstić.

Slična se situacija desila u Kozaračkoj ulici i Prisijanskom naselju. Tamo smo uspeli da postignemo dogovor sa izvodjačem radova i teške kamione i mehanizaciju preusmerimo na alternativni put, napominje Krstić.