Posle praznika Privremeno telo u JP Komunalac

30. april 2014. 09:16 Babušnica Pirot Plus Online

Na vanrednoj sednici lokalnog parlementa u opštini Babušnica, koja je nedavno održana, jedina tačka dnevnog reda bila je vezana za dugogodišnje probleme poslovanja JP Komunalac. Prema rečima Dejana Lazarevića, predsednika lokalnog parlamenta u Babušnici, na ovoj sednici doneta je odluka o formiranju Privremenog tela, koje će nakon prvomajskih praznika početi sa radom. Zadatak ovog tela je da uradi dvomesečnu analizu stanja u Komunalcu, kako bi se donosile dalje odluke, kaže Lazarević.

-Privremeno telo broji tri člana, tu su ekonomista , pravnik i stručnjak iz komunalne delatnosti. Oni će svoj posao početi od ponedeljka posle praznika. Imaju dva meseca da snime i prezentuju stanje. Početkom maja stupiće na snagu i niz mera koje su donete na skupštini, između ostalog i linijske plate, minimalne, za zaposlene, nešto što će morati da se dogodi u JP Komunalac koje je u takvoj situaciji-kaže Lazarević.

Juče je završena javna nabavka za tri autobusa za novo transportno preduzeće koje će početi sa radom u ovoj opštini. Uskoro se očekuje i izbor najboljeg ponuđača, kaže Lazarević.

-Postoji rok za žalbe, i posle tih rokova, ako ne bude žalbi, za desetak dana autobusi će praktično stići u Babušnicu i po formiranju javnog preduzeća, koje je planirano posle praznika , kada očekujem sednicu SO, i da krenemo sa tim poslom. To će biti tri midi busa, dužine do 11 metara, za koje smo iz opštinskog budžeta izdvojili 15 miliona dinara-dodaje Lazarević.

Lazarević napominje da je završen projakat uređenja centra Babušnice koji je prezentovan građanima, za koji se uskoro očekuje rapsivanje javne nabavake, dok se početak radova očekuje sredinom juna. Što se tiče završetka parking prostora javna nabavka je završena i posle prvomajskih praznika počeće radovi na izgradnji parkinga. Početkom majapočeće sa radom i Nardona kuhinja. U Babušnici su uređeni i sportski tereni. Košarkaški teren dobiće najsavremeniju tartan podlogu sredinom maja , dok će na teniskim terenima, koji će biti otvoreni za neki dan, već krajem maja biti organizovan i teniski turnir, kaže Lazarević.